maanantai 21. maaliskuuta 2016

Aikuisten tulee suojella lapsia

Pirkanmaan piirin perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Terhi Kiemunki ihmetteli eilen Facebookissa, onko ”muslimipenskojen” kiertäminen virpomassa ehkä kotouttamista, vai ”onko Allahillakin tänään joku vuosipäivä?” Sunnuntai-iltana Terhi Kiemunki pahoitteli Facebook-sivuillaan päivitystään.
Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi päivitti sunnuntaina Facebookiin "Se näkyy pääministerikin Lapin matkallaan suoltaneen samaa puppua, jota on eduskunnassa kuultu jo aivan tarpeeksi: 'Metsähallituksen metsätalous oli pakko yhtiöittää.' Ilmeisesti Goebbelsin opit on hyvin hallussa. Kun valetta toistaa tarpeeksi kauan, se muuttuu todeksi"
Tänään 11-vuotias Valtteri kertoi aamu-tv:ssä kohtaamistaan ennakkoluuloista. Häntä luullaan ulkomaalaiseksi, vaikka hänet on adoptoitu Suomeen vuoden ikäisenä. Hän on joutunut nimittelyn ja haukkumisen kohteeksi. Hänet on haluttu myös ajaa pois pihalta hänen leikkiessään toisten lasten kanssa.
Vihapuhe on tullut joka päiväiseen puheeseen, se kohdistuu oletettuihin vihollisiin. Kaikki vihapuhe on yhtä kiellettävää, olisi hyvä jos kirjoittajat miettisivät ennen kuin julkaisivat kirjoituksensa.  Viimeisen vuoden aikana siitä on tullut joka päiväistä, milloin sen vuoksi on jaettu huomautuksia tai ”harjattu” joku. Olen toivonut että kuitenkin lapset jätettäisiin rasistisenpuheen ulkopuolelle, he kuitenkin vähiten syylisiä tilanteeseen. Hyökkääminen rasismilla lapsia kohtaan on alhaisinta mitä aikuinen voi tehdä, meidän aikuisten tulisi suojella lapsiamme vihapuheelta. Suomi on hyvä paikka kasvattaa lapsia, toivon että se säilyy sellaisena.
Lisätään Presidenttimme päivitys loppuun:
”Joskus järkyttyy jo heti aamusta. Tänään kävi niin. Valtteri, 11-vuotias poika, kertoi tv:ssä kokemuksistaan. Häntä syrjitään ja nimitellään ihonvärinsä vuoksi, bussikin saattaa jättää poimimatta hänet kyytiin. Tällaista vääryyttä ei saa Suomessa tapahtua. Valtteri antoi rohkean mallin rasismin vastaiselle viikolle!” – Presidentti Sauli Niinistö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti